Thursday, January 2, 2014

Training

Dua hari sebelum opening... Kami di training kan oleh Miss Wong. Kami di ajar jadi cashier. Kebanyakkan kawan-kawan nieya cashier. ada 2-3 orang lah bukan cashier.. Mereka adalah Sale assistance, gift wrap, customer service.. Tapi kami juga kena belajar untuk jadi cashier yang baik. hahahha.. baik..  sebab S.A nie lah yang kena ganti cashier makan or mereka yang tak datang. Tapi S.A ni dah layak tukar jawatan sebagai cashier full.. hahahaha.

Mula-mula nampak susah nak belajar tuh. kena ingat tu lah ini lah.. tapi bila kita di latih kat teminal 1 oleh senior2 lain.. memang senang. tapi kena be carefull.. kalau short alamaknya kena ganti.
nieya mula-mula paling kompius pasal kreadit card. macam payah. tapi bila dah try... kreadit card paling mudah dari tunai. voucher pun mudah. 

Time 1st training cashier.. nieya short Rm5.. hahahah.. sebab nieya dengan member nie.
beratur dia punya panjang.. macam keretapi. pandang jerk dorang dah jadi blur.. dan cuak. Kenangan tak dapat di lupakan. dan [aling lawak nieya balik pukul 12 malam. paling last.. sebab tunggu turn kira float.

Nak pergi makan.
depan stesen keretapi.. sementara tunggu habis waktu.

dik are, naim & adik
opss.. saja posing

training bermula dalam bilik cashir

bosan mendengaarnya.
sebab mereka budak customer service

nampak tak macam boring.

miss wong tunjuk satu2

jom try

bincang... 

bosan dengar... nampak.??

dalam hati bilaa lah nak abis..

Time training nie memang mengantuik.. time nie dia tengah bagi nama untuk besok.. dia hantar kami ke setiap kaunter.. trining jadi casheir. 













...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...