Thursday, December 8, 2011

Ulu bendul

hari nie sekali lagi nieya ke Ulu Bendul.. hehe.. eh2.. bukan ngan mr.macham.. tapi ngan family dan anak buah.
OTW kami ke sana hujan lebat.. tau laa lau ulu bendul tuh kan.. banyak kes mati.. hanyut.. hati agak risau laa.. tapi daa nak sampai kan.. tak kan nak patah balik.. hurm.. hujan selebat-lebatnya..last-last kami pergi singgah makan durian tepi jalan tuh.. walaweyh.. durian dia.. terbaiiiikkk.. orang kata durian bukit, durian kampung laa.. memang terbaikk laa.. 1st time nieya makan banyak durian.selalu paling banyak 5 ulas jerk..
lulian...

berselera anak buah nieya mam
pas makan singgah kat masjid solat zohor, time tuh hujan lagi.. kemudian pergi minum kat ulu bendul tuh.. makan kuih.. sambil melihat pemandangan air teh yang deras tuh.. hehe... tau kan.. last-last jiwa dah berkobar-kobar nak mandi... anak buah nieya nie.. tak sabar... so... gerak laa pergi mandi..  air sungai memang deras sangat-sangat, ibu nieya dah call... dia kata jangan mandi, nanti hanyut.. risau dia.. tapi alhamdulilah, tak der pape.. kami mandi kat kolam dia jerk.. tak mandi kat sungai pown..
air teh deras

ulu bendul

nabil n abah : kolam

awin

penyelamat laa konon

kesejukkan
mandi sekejap jerk.. tapi sejuk dia... macam mandi air batu tau.. sejuk sangat.. tapi tak sejuk sangat.. sebab mam durian banyak kan..hahahhahaa...... tuh laa hikmah nya..  pukul 5 kami siap-siap nak balik.. tapi singgah rumah nenek busu kat Rantau. saja melawat dia.. sampai pukul 9 malam.. pas makan rumah dia, kami pown balik.. dan terus tidur..  hari yang mengembirakan... tapi di sebalik kegembiraan tuh, ada kesedihan,... tak sangka.. 



...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...