Wednesday, June 13, 2012

Sweet memory di Kg Baru K.L

Balik jerk dari Singapore, nieya terus shoot ke K.L. Kg.Baru. Kg.nieya, rumah nenek nieya. 
Tapi setelah nenek dah tak der, rumah tu, cikyah nieya yang duduk.

Sampai K.L pukul 8 malam. Dengan tak mandinya. Bau dari Singapore. haha..
Kg.Baru ada buat tahlil dan sambut beday nieya n adik nieya num 2 tu.
So tahlil kami tak dapat joint coz dia buat tengahari.

Mereka tunggu nieya sampai. Semata-mata nak sambut beday.
Thanks korunk, coz sudi tunggu nieya dan adik-adik.
Walaupun penat, Nampak sangat muka mereka penat, tapi still ceria.

Setelah lama tak berkumpul bersama family K.L, akhirnya kami berkumpul juga.
Rindu sangat-sangat serta happy.. 
Family K.L memang sporting dan happening.

Time nie after tahlil. Nieya still O.T.W dari Singapore. Jem.
Gambar nie nieya ambil dari sepupu nieya.

abah bersama abang n kakaknya. uncle am dan makngah.

selera mereka. masakan sedap

suasana dalam rumah kg baru.

abah, makngah n k.kiki. 

saudara ku

kepenatan

Malamnya......

my kek

potong kek, segan au


bgambar dengan kek saya.

my family.. abah, mama n adik2.

alamak.. 

bersama ngan k.linda n anak buah.. awin
Selepas sambut beday, makan kek, bukak durian pulak. 1 bakul abah dan uncle am beli.
Tapi tak sempat nak snap bakul besar tu, coz x alert dengan kamera. Dapat snap yang nie jerk.


Tengah syok-syok mereka menjamu selera, tiba-tiba.....
salah seorang family kami kena calik krim kek o durian, not sure, kat pipi. 
abah yang mulakan dulu. Kemudian semua ikut. Semua yang tak kena, semua wajib kena.
Semua orang di calitnya.. Ada yang kena paksa, ada yang terbaring-baring nak ngelak krim tersebut, 
berlari-lari dalam rumah. Memang kelaka. Best laa..

anak buah abah nak calit krim kat muka abah

dah prepare daa senjata untie fauziah.. 

nampak tu, kelam kabut.  nak cari mangsa.. 
Beday girl n boy...
Of course lah kena.. Paling teruk kena laa.. Ingat kan tak kena. Tapi kena jugak akhirnya.
sayangnya tak snap gambar. Habis tudung.

Time dah penat, makngah n pakngah nak balik..
Time nie nieya tengah jaga anak buah nieya Adam fahmi. Comel..
Nieya lepak luar bagi dia main atas motor. Suka dia.
Adam Fahmi.

Rumah arwah nenek bersebelahan dengan restoran. Kedai makan tomyam.
Motor yang nieya letakkan adam tu bersebelahan dengan restoran.
So nieya nampak ada orang nyanyi dengan gitar. Nieya layan laa lagu dia. Sedap suara dia. Handsome pulak tu.. hahaha..Jgn jeles ek aznee alias.

Kemudian abah tarik mamat tu bawak ke dalam rumah. Untuk nyanyikan 1 lagu.
Untuk mengiringi makngah n pakngah nak balik. Istimewa tu. 
Dia nyanyi, orang dalam rumah, pakngah siap berjoget. Memang happening.

Kemudian kat luar, nieya, n syamira suruh dia bawak lagu kenangan terindah. Sebelum tu dia nyanyi lagu kau ilhamku. Last-last dah tak tahu nak nyanyikan lagu apa, abah suruh dia nyanyi lagu Happy Birthday untuk nieya. 

abah bersama mamat gitar n awin

Nieya tidur K.L sehari.
Esok pagi kami pergi melawat kubur arwah atuk dan arwah nenek.
Dah nak puasa kan..
Arwah atuk kat Jalan Ampang K.L.
dan arwah nenek di Keramat.

Pastu kami gerak lah Negeri Sembilan.. 
Home sweet home...











...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

3 comments:

IntaNBerliaN said...

hahhahah kelakarlah.. siap main calik2 krim lg yer.. tp mmg best camni kan.. syok.. smeua sporting :-)

ecadwinkyasha said...

dah lama xmain calit2 krim tu...sejak semua kazen2x dah berumahtangga,susah nak kumpul2

Thania Ismail said...

@ecadwinkyasha
r ah.. best sgt.. kami ni pown sbb beday.. yg daa tua2 pown skali joint..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...