Monday, September 5, 2011

beraya dengan si dia...part 1

sabtu... 3/9/2011...
(kenduri kawen aina)


pagi lagi pukul 10 mr.macham datang rumah beraya, kemudian kami pergi patronas jalan nak pergi pilah.kami tunggu dak2 nie sampai. fadli n paei daa lama tunggu.. naik petak laa gak.. nak pergi konvoi ke majlis perkahwinan aina di dewan Kuala Pilah..3 kereta laa... sampai sana, penuh sesak.. rimas laa.. dah macam reunion smad klana..hehe.. ramai betul smad klana, termasuk ustazah2.. jumpa ustazah khatijah..yang mengajar kami B.A.T..bahasa arab tinggi.. hehe..dia kata muka nieya dulu kecik skunk tembam.pipi naik.. huhu..


(bersama dengan pengantin baru aina dan pasangannya)

(beraya bersama kawan-kawan)

kemudian beraya rumah kg asiah.. dan rumah kg ustazah zakiah.. 


(dak laki)

(dak gegurl)

(nieya & malihah)
(gambar atas ini diambil dari ainun)

walaupun ini semua bukan geng nieya, bukan kelas ngan nieya, tak rapat, tapi nieya happy dapat bersama dengan mereka.. mereka semua kelas lain.. kelas b..kecuali asiah..asiah kelas nieya tapi dia dah lama berkawan n rapat dengan mereka semua.. tapi alhamdulilah, mereka tak sombong,dan nieya boleh masuk dengan dorang.. mula-mula segan laa.. tapi lama2 tak.. nie semua kelas mr.macham.. nieya happy sangat dapat jumpa dorang.. dapat mengeratkan silaturahim..

SELAMAT PENGANTIN BARU AINA.
SEMOGA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT.

Dah selesai semuanya nieya,mr.macham menghantar paei balik ke rumah. di paroi.. kemudian kami berdua pergi balik pilah, jalan di kg mr.macham.. dia tunjuk semua rumah saudara mara dia di kg. happy sangat nieya dapat rasa suasana kg.. thanks mr.macham coz sudi bawak nieya pergi kg..  dah puas berjalan kami pown bertolak balik seremban. sampai seremban pukul 7 lebih, lepas magrib. nak beraya rumah farah,tapi tak da rumah. jadi kami pown pergi lah mcd senawang. drive thru. dan makan di dataran senawang.. lepas makan, kami terus pergi taman bukti ampangan pergi beraya rumah farah..

(beraya berdua bersama)

(sebelum gerak pergi Pilah)

(di rumah farah)

(bersama farah)

(mr.macham)


(sempat posing tuh.time sendukkan makanan untuk si dia)


(nieya dengan dik are,adik farah)

(3 dara bersama)

sampai rumah pukul 11 lebih malam.. ingatkan ibu marah tapi dia tak marah.dia faham dan percaya dengan mr.macham.just dia takut kami nie menggangu orang.dan menyusahkan mr.macham..
nieya n dia happy sangat..dapat beraya bersama dengan rakan2 kami.. kenangan terindah ini tak dapat dilupakan.. ianya sungguh indah.. semoga impian kami berdua ini tercapai.. 
rasanya kalau aina tak kawen tim tuh, memang tak dapat macam ini.. tak dapat bertemu kawan-kawan, tak dapat beraya bersama kawan-kawan.. ini lah di namakan pertemuan ynag tak di rancang..hehe..
tujuan utama nya nak pergi kenduri aina jerk.. alang-alang tuh beraya sekali..
sampai rumah terus on9 nak tengok gambar.
suka beraya macam ini.
hehe..


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...