Monday, September 5, 2011

menjelang hari raya...

Raya Pertama
raya pertama nieya beraya di KL. family belah abah. walaupun nenek dan atok tiada lagi, tapi adik beradik abah tetap ada.. kebetulan 1st time raya KL selepas abah dan ibu cerai, kiranya raya ngan abah di raya pertama 1st time.. bangun pagi,siap-siap... kemudian bersalaman..sedih laa..mama cakap, mama dah anggap kami sume anak dia dah.. nages laa time tuh.. sebelum gerak g KL daa mintak maaf dengan ibu. nanges nieya bila minta maaf dengan ibu.. sedih.. sebab 1st time jugakk laa tinggalkan ibu time raya..

(di kg baru,abah dan mama)

me

dah siap semuanya,pergi beraya rumah untie fauziah, abang abah di sentul.
kiranya breakfirst di sana lah..


(abah dengan uncle pau)

pastu pergi rumah uncle am di sentul jugak,tapi blok lain..abang kepada abah.
(nie abah dengan uncle am)

agak terkejut laa bila sampai di rumah uncle pau.. terkejut sebab, baju abah, uncle pau dan anak dia sama. baju tuh pemberian uncle paw pada 2 tahun lepas.. dia beri kain sahaja.tak sangka pulak tahun nie uncle pau pakai dan jadikan tema. sampai rumah uncle am pown sama.. terkejut sangat lah.. 3 3 adik beradik abah sama..kebetulan..tak rancang pown..mereka pown terkejut.. tuh la dia pertalian adik beradik.
kemudian kami 3 family konvoi beraya rumah makngah di jinjang..

(adik beradik abah kecuali yang berlainan baju tuh. tuh ipar dia)

(kaum adam)

(nie anak buah nieya, adam.)
tidur tanpa kain tuh,tak sah.. tak boleh tidur si kecik nie.

lepas beraya di KL, nak singgah sogo jup,tapi tutup.nak singgah rumah mak,tapi mak tak dak.. mak yang duduk di bangsar yang menjaga nieya sewaktu nieya kecil2 dulu.. nieya dulu duduk bangsar utama..  pastu terus balik seremban.. dalam hati tak sabar nak balik seremban. sebab tak sabar nak jumpa orang seremban pulak.. abah hantar kami di rumah nenek dan beraya sekali.. di simpang 4 nak amsuk rumah nenek nampak kereta rosak, rupanya kereta paklang.. memang bantai terkejut laa..haha..

Raya Kedua
(nieya dengan sepupu nieya eyka)


(nie nak pergi beraya. nieya dengan ibu tersayang lah)

(sepupu nieya belah ibu)

malam tuh, nieya dapat call dari abah. waktu tuh nieya kat family store.. jualan murah..
abah call dia kata, mak n abah nieya nak datang melawat nieya..datang beraya laa.. ala.. mak n abah angkat nieya yang dok bangsar tuh.. abah nieya pown bagi laa num pown abah angkat nie kat nieya. nieya mesej, sekali dia call..dia kata dia nak datang rumah,tapi nieya kat rumah nenek..n nieya suruh dia datang kat rumah nenek. nieya nak keluar beli nasi impit, sekali dia call yang dia tunggu nieya di kFC rasah jaya. nieya pown jemput dia, tunjuk jalan sampai ke rumah nenek nieya.

(baju kuning tuh abah,merah mak.yang depan mak k.ayu,yang sebelah k.ayu tuh,adik kembar. kami dah macam adik beradik dah.)


ini lah kisah raya pertama dan kedua nieya.... bersama family belah abah dan ibu... abah di KL, ibu di Rasah Jaya.. nieya tak der kg. laa.. sedih kan.. hehe







...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...