Monday, September 5, 2011

sebelum raya.

hari ini daa mula berkerja.. rasa malasyer.... tambah lagi dalam office tak ramai yang masuk kerja. ramai yang bercuti lagi.. mood nieya lagi laa.. ++ malassnyaa.. rasa macam ngantok jerk.. sunyi sangat.. nie sebelum memulakan kerja,nieya nak update blog dulu lah..daa bersarang daa..lama tak update...fuh...fuh.. berabuk..
al maklumlah cuti seminggu, dan bila di rumah takdak masa nak update.. hehe..

sebelum raya.
pergi berbuka dengan budak-budak ex smra rembau. batch nieya..saja wat reunion berbuka bersama.. berbuka di seremban parade jerk.. pastu pergi JJ..main game dan bowling.





besok nyer tuh, nieya keluar nak cuci bumbelbie.. terperasan laa pulak tayar kereta pancit. nieya terus panggil ibu. ibu suruh nieya pergi pam, nieya xdak pengalaman, dah tuh takut laa pape terjadi. nieya ajak laa ibu, tak pasal-pasal jerk kena marah.. huhu..last2 nieya call abah,nasib nieya baik, abah keje petang time tuh. abah datang laa rumah tengok.rupanya kena paku. abah nak tukar tayar dekat rumah jerk,tpi skru nak bukak tu,ketatnyerr.. terus tak jadi bukak,n pergi kedai jerk. sampai kedai,belakang tayar tuh,hancur, bergaris. tokeyh kedai tuh cakap ayah awk kuat sembahyang. tuhan melindungi kami. coz tayar macam nie memang bahaya sangat dah.. mayb paku tuh terlekat di tayar sebab nak bagi petunjuk bahawa tayar tuh dah tak boleyh pakai.. terus tukar 2tayar dan buat balancing..




lepas tukar tayar, balik rumah,siap2 terus pergi KL.. malam raya di KL.. mula-mula berat hati, sedih sangat.. tapi terkenangkan tak nak buat abah sedih terpaksa buat happy. adik nanges.hehe..  nie haa..muka sedih.. hehe.teddy white tetap bersama sampai KL.


lepas tukar tayar, balik rumah,siap2 terus pergi KL.. malam raya di KL.. mula-mula berat hati, sedih sangat.. tapi terkenangkan tak nak buat abah sedih terpaksa buat happy. adik nanges.hehe..  bertolak pergi KL selepas zohor. sampai KL terus singgah kubur arwah atok di jalan ampang KL. kemudian pergi kubur arwah nenek di keramat.
(kubur arwah atok)
.


(kubur arwah nenek)

kemudian terus pergi rumah makngah di jinjang.. berbuka di sana.. lepas magrib, pergi lombong, tengok pakngah pasang panjut. abah dan adik pulak apa lagi...main mercun laa.. mercun bola,tanda clap.. huhu.. nieya berani main mercun roket jerk..haha..
lepas tuh siap2 pergi jalan TAR.. dan danau kota..
jalan TAR,ya allah, hanya tuhan jerk yang tahu. walaupun baju kurung harga rm 15, tapi sesakknya... memang tak mampu nak beli lah.. pergi sana hanya mampu untuk melihat lelaki menjadi wanita dan bergambar. haha..
dah tuh pergi danau kota.baru ok sikit.. lepak di kedai abg abah.. uncle paw.




 yang gamabr atas tuh,pakai tudung merah..gambar 1st sekali tuh, tuh laki, tapi berpakaian gurl,sebab nak lakukan jualannya.. termasuk yang pakai telekung dan yang bergambar dengan abah nieh...
samapi rumah cikyah di chowkit, pukul 2 pagi dan singgah kedai mam depan hotel tuh,makan.... tyto dalam pukul 3 lebih. memang happy laa.. malam raya di sana..
 ini lah kesah malam raya..









...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...