Monday, October 3, 2011

budak2 yang lahir pd thn 70/80/90an

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat mase skola rendah dulu: - 

* kat sekolah ade salesman jual buku cerita. hari ini bagi list, esok mintak duit beli
   walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. 
* kat library, budak2 memang baca buku tapi just tengok gambar je. bile ade
   program Nilam,sebok semua nak pinjam buku. 
* RMT kat sekolah makan tak best, tapi yang berduit pon join RMT, tAk paham
   kan....
* pakai pensel box yg bolse bukak depan belakang, pastu ade sharpener kat
   tengah-tengah die. 
* main lawan pemadam, sayang nak guna untuk padam. padahal itu
   fungsi sebenar,untuk padam! 
* pakai pembaris yang bergerigi, kat dalam ade air pastu ade bende berkilat
   dalam air tu. 
* cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tengah-tengah tapi
   tak penah nampak cikgu pegang pon kat situ. 
* bulu ayam jadi ramping kerana sering dijadikan rotan. 
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tapi bile time kaler sume hampeh. ade
   gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la... 
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. 
* jam tgn Boy London jadi idaman, sebab bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. 
* takut BCG tapi lepas inject poyo la pulak... 
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2
   nak mainan, coklat die x mkn pon. 
* Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu... 
* Siri kartun; DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats,
   maskman, Gaban dan macam lagi. jangan lupe sume ni sebab zaman sekarang
   budak2 tak sempat layan bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa
   berubah,cume asal-usul kite yang permanent. huhu... ni la baru zaman kita..
   share-share lah kat member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace
   mende nih..






...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

5 comments:

NasZ said...

saya lahir masa 80 an..hehe.

MOHD NASER.com

ieyza afieyna said...

betul2.. lawak je mase kecik2 dulu..
rasa nak tergelak pun ade bila teringat. hee

Thania said...

@nasz :
hehehe...tergolong jugak an..hehe

@ieyza :
comeyh jerk an waktu dulu.. bila teringat, macam
bodo2 jerk an.. p bnda tuh laa yg lawak.. yg kita buat.. kreatif katakan...

zareliqa afiqa said...

biasa beli ding dang ngan tora tu.hahaha :D

Thania said...

@zareliqa :
hehehe..daa mnjadi kebiasaan..
ding dang o tora ker, yg harga di60$?? heheh..
coklat tak sedap..mainan jerk lebih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...