Monday, October 24, 2011

motoGp litar Sepang

hai.... bertemu kembali... dah lama tak update kan.. sebab terasa malas nak update. rajin lawa kan blog kawan. grrr... heheh..letih laa hari ini.. semalam nieya pergi litar sepang tengok motoGp.. 1st time pergi, coz tak pernah pergi lagi. hehe.. malunya.. eh2... tapi semalam nieya pergi tau.. so kiranya pernah pergi lah.. hehe..
sampai jerk semalam pukul 11 pagi. matahari terik, nieya daa tak selesa dah. dah berpeluh-peluh. muka nieya daa masam. uncle tanya napa? nieya cakap tak selesa. nieya beritahu ibu, pas nie tak nak pergi dah. dengan sesaknya, pastu paking kereta mak ai.. jauh sangat.. jalan kaki..

sampai tengok pameran semua pastu baru cari tempat.kami pilih tempat yang bahagian belakang. dekat dengan selekoh. mula-mula nak ambil bahagian atas, tapi penuh. pergi laa bawah. tiket dia.. mak ai... mahal sangat daa.. rm 114+3.. pastu tak boleh bawak makanan dan minuman, dia chek sampaikan hangbeg pun dia cek.. dekat pintu nak masuk tuh. makanan dalam tuh, jangan cakap laa.. air mineral rm5, burger rm11, piza n kfc pun ada. 


game ini ada 3 sesi. sesi pertama moto 125, sesi kedua moto 2, sesi ketiga sesi motogp. yang last nie lah ramai yang menanti dan nak melihat. kali ini 2 kali game di batalkan. pertama moto 2, sebab cuaca. kedua motogp sebab accident.. sebenarnya banyak motor yang jatuh ketika selekoh, tapi mereka boleh bangun lagi. ya allah, macam derita jerk tengok.bunyi dia, jangan cakap laa.. memang bingit laa. moto paling bising motogp.terutama moto ducati.. memang nak pecah kepala dengar.

duduk diam-diam disitu sambil tengok game. best sangat dan tak boring langsung. last2 bahagian motogp ada satu kejadian yang tak sedap untuk didengar. ada 1 kemalangan yang teruk. betul2 di depan mata. tengok orang tuh tak bangun2, yang sorang lagi tuh bangun. kemudian dah risau penonton semua. kemudian ambulance pun pergi disitu. agak lambat laa kerja dorang. tengah dorang angkat simoncelli pakai strucktuce, dorang berlari pergi ke ambulance sambil bawa simoncelli di atas structure tuh, structure tuh boleh terlepas dari tangan dorang,dan simoncelli tuh,terjatuh dari srtucture. penonton semua bengang dan bersuara memarahi mereka. lama juga laa nak tunggu. dah selesai tuh, kami tunggu 15 minit last2 keluar laa pengumuman bahawa game di batalkan akibat kecederaan teruk sekali. penonton semua bersorak minta duit tiket balik. sekali kaunter tuh cakap no refound.. hahaha.. memang rugi gila2 laa.. dorang semua macam nak buat demokrasi.. minta duit balik.

pulang rumah dengan perasaan hampa sebab tak dapat lihat motogp dengan puas. hampa gila2 laa..sedih...
perjalanan balik tuh, jangan cakap laa.. jumpa kereta termasuk longkang sebab myb brek tak tarik kuat, pastu jem.. jangan cakap laa.. jem sangat2...walaupun sedih,terasa rugi tak dapat tengok game habis, tapi happy sangat2,,. dapat lihat live..

rasa hiba bila dengar berita tentang kematian simoncelli. sebab baru jumpa dia depan mata, baru dapat kenal dia, baru panggil dia aleycat, dah sampai ajal dia.. hurmmm. tapi satu tabiat buruk dia, dia kalau jatuh, tak suka lepaskan moto. sepatutnya dia kena lepaskan motor dia..memang terharunya...
(tempat dimana simoncelli xcident)

(sesi moto 2)

(pameran, rimas)

(family)


(with my mum)

(model??? )


(bersama uncle)


(selepas game batal kali pertama)

video
sewaktu kejadian simoncelli xcident, tapi tak amik di part dia, amik part depan.


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

3 comments:

Mrs Lurve said...

wah...bestnya

nabila faryzza said...

ouh, tania pergi tgk live ea? wahh, best! tp tu la,beli tiket mahal2, atlast dibatalkan.

Thania said...

@nabila faryzza

r ah eja... hehe.. tuh laa..rugi sgt.. tapi bnyak daa tgk moto tuh.. coz dia ad 3 sesi kan..sesi ketiga nie yg baru main 2 round xcident.. p best laa dpt tgk live simoncelli jatuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...