Friday, November 11, 2011

11/11/11...... hari bermakna...ker...huhu

hari ini 11/11/11... tarikh yang lawa sangat-sangat. ada yang hari ini melahirkan anak, siap tempah pulak tuh at nurse tuh nak lahirkan baby time tarikh nie seperti anak Faizal Ismail. FBI.. tahniah abg long... hehe..  pastu ada yang nak nikah pada hari ini.. ada yang hari lahir pada hari ini... macam-macam an... tapi an... bagikuh pula.....

hurm...*********

semalam nieya chat ngan member nieya yang nieya nak create sumting yang menarik pada hari ini. pastu nieya bagitahu mr.macham yang nieya nak create sumting yang happy pada hari ini.. ok laa... petang tuh, balik rumah bagitahu ibu pulak..hehe.. ibu diam jerk.. nieya tak pikir pape pown.. pastu malam tuh, nieya isi borang, semua. dia nak surat cerai ibu n abah. pastu ibu bagilah.. nieya tertengok pada tarikh mereka dimana mereka nikah.. korang nak tahu tak mereka nikah berapa?? 11/11/1989.. terus nieya keluar bilik bagitahu ibu... ibu... esok hari ulangtahun perkahwinan ibu ek...!! terus ibu mencebik..

pastu nieya masuk bilik nieya sedih... terus terpikir..kalau lah waktu mereka nak putus tuh, nieya bertindak, tak kan jadi macam nie... mesti dorang bersama.. waktu dorang putus waktu nieya fom 3.. nak PMR daa.. nieya pown x au mereka cerai.. tau2 bulan 7 abah nak nikah daa.. dorang cerai bulan 4.2006 lau tak silap. nieya sedih sangat malam tadi.. pastu mr.macam call nieya..nieya pown beritahu kesedihan nieya. nieya cakap nieya bodoh coz tak bertindak time tuh.. (maaf mengangu mr.macham study)... tapi sedih sangat lah..pastu dia kata, nieya beruntung ada 2 ibu.. hehe... oleh sebab orang luar yang main halus lah parents nieya cerai.... memang dia dosa besar runtuhkan rumah tangga orang.. pastu main khurafat pulak tuh..  tak dinafikan nieya tengok parent nieya, walaupun tak bercakap, berjumpa, dari memek muka mereka,mereka saling menyintai lagi.. 

pape pown benda daa lepas.. dah 6 tahun pun berlalu sekarang nieya dah berumur 20 tahun. mereka tetap bersama nieya. tetap pujaan hati nieya... ibu abah.... 

11/11/11
SELAMAT HARI ULANG TAHUN....
yang ke 23 tahun
abah n ibu

walaupun mereka tak bersama dah, bagi ku mereka tetap bersama, tetap ibu dan abah ku.. semoga Allah membukakan pintu hati ibuku lembutkanlah hati ibu ku untuk berkawan dengan abah semula seperti chef wan dan bekas isterinya... nak sangat tengok macam tuh..semoga ukhwah ini terjalin dengan mesra...selamat hari ulang tahun perkahwinan yang ke 22 tahun..huhu... (kaklong sayang ibu n abah)... semua yang berlaku ada hikmahnya.... dah ini jodoh mereka...

ibu n abah ku (nie at KL, uma nnk belah abah,kat Kg baru)

nie waktu kami kecil2, baru ada 2 orang ank (di rumah nenek belah ibu, rasah jaya)

nie raya bersama. second last raya bersama. gambar last raya bersama ada orang amik.hilang..huhu..

inilah family kuh..time nie waktu nieya darjah 6.. huhu..rindu saat macam nie..


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

9 comments:

Miss Eiza said...

Jangan berhenti berdoa ya syg...Moga kebahagiaan menanti ;)

Thania said...

@Miss Eiza

thanks my dear...

Dalila Hamid said...

Selamat ulangtahun.... semoga kedua ibu bapa Thania sentiasa dilimpahai kasih sayang anak2... amin

Thania said...

@Dalila Hamid

thanks sis...amin...

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahahaha

che sakinah said...

hi sayang.. take care.
believe me, 11.11.11 does not mean anything. soo jangan sedih sedih k.
Apa pun yg terjadi Allah knows the best.

Thania said...

@che sakinah

thanks sakinah..

nabila faryzza said...

benda dah lepas thania, takyah ungkit okay? tiap ape yg berlaku, mesti ada hikmah. sabar k.
btw, selamat ulangtahun to both of your parents

Thania said...

@nabila faryzza

thanks eja.. hehe... yea.. benda daa lepas lama daa.. daa hampir 7 tahun daa kowt..hehehe... dari form 3.. p tetap sedih bila lihat gambar parents orang bersama.. hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...