Wednesday, May 30, 2012

Awas !!

AWAS!!!

Itulah kata-kata yang dapat nieya bagitahu.. Kali nie nieya nak update tentang experiment nieya.
Nieya suka sikit buat research benda-benda pelik nie.
tapi kawan-kawan jangan buat ek.
Nieya ada jugak terdengar member-member nieya cerita tentang.....
air coca-cola pluss dengan panadol.
Nieya macam nak tahu apa effect dia. Means apa akan terjadi pada air tersebut.
So hari ini nieya berkesempatan melakukan uji kaji ini.
Tapi alang-alang dah ada benda, tak tau nak buat apa... 
Nieya buat benda ini.

Nieya sebenarnya tak suka sangat dengan air coke dan ubat.
Memang nieya tak boleh minum air bergas. Nanti perut berkerocak.. 
Jom-jom kita tengok..

panadol di masukkan ke dalam air coke

setelah beberapa minit, berbuih sedikit

makin lama makin banyak buihnya

dan nie akhirnya..

Di sini kawan-kawan boleh nampak kan effect pada air tersebut. Kawan-kawan ada tak terbayang kalau kawan-kawan minum air tersebut apa terjadi dalam perut kawan-kawan?? Macam mana nak tahu?? Lihat lah pada air tersebut. Berbuih-buih kan?? Macam itu lah dalam perut. (Andaian nieya laa) Kemungkinan kita akan pening, sakit perut, effect pada buah pinggang, hati rosak dan banyak lagi. Kawan-kawan tahu kan bahayanya air coke dan panadol. Ia adalah setengah or separuh dari dadah. (not sure, tapi ada terjumpa artikal). Nanti nieya post kan di next update. 

Jika kawan-kawan tension, serabut, janganlah sesekali amalkan benda-benda ini. Jangan buat. Kesan dia teramatlah besar. Tension, senang sahaja ubatnya iaitu ambil wuduk dan solat. Insya Allah akan tenang. Setenang-tenangnya kerana bagi orang islam, tempat mengadunya yang paling tepat ialah pada Allah. 




...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

1 comment:

Bulan Bulan said...

Tapi betul ke boleh menyebabkan mandul?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...