Wednesday, May 30, 2012

Yeah! dapat Voucher ...

Tadi nieya ikut abah pergi settle kan bil2, lesen. Sekali nieya ternampak satu sampul penuh dengan voucher.

Kawan-kawan nak tahu tak voucher apa? Bukan voucher buku. Voucher buku kan daa habis. Bukan juga voucher 1 Malaysia.. Nie voucher tiket komuter tau.. Dalam sampul tu ada 6 keping voucher. 
1 voucher RM 2. Sah sehingga bulan September.


Inilah voucher dia

Bahagian belakang

Sekali abah cakap amik la.. Nieya apa lagi, senyum lebar la. Tapi nieya terfikir.... Nak pergi mana?  Fikir-fikir balik, tengok tarikh luput, lambat lagi. So nieya amik la. Mana lah tahu tengah terdesak. Rezeki jangan di tolak, Musuh jangan di cari. 


Nieya tak tahu macam mana orang luar hendak mendapatkan voucher nie. Nieya sendiri dapat dari abah. Maybe abah dapat dari tempat kerja dia. Anyway, kawan-kawan boleh pergi tanya dekat kaunter tiket keretapi . Mana lah tahu boleh dapat ke or rezeki ke..

Tapi ada syarat iaitu :

1) Pakai uniform skola
2) Pelajar IPTA / IPTS tunjuk kad pelajar 
3) Warga emas

Sekarang ini KTM dah upgrade. Tren komuter dah selesa dan lawa. Nieya dah lama tak balik naik tren. So waktu naik tuh, terkejut lah. Memang dah lain. Panjang pulak tuh. Siap ada tv cerita kartun. haha. 

Tren nie dari Korea kalau tak silap nieya. Sebab abah pernah bagitahu dulu. Tren pown nak 1 Malaysia tau..

Sekarang nie dengar cerita tren komuter lambat. Banyak sebab. First sebab gangguan apa tah. Second sebab dorang beri keutamaan kepada ETS. Yang dari Ipoh tuh, Keretapi laju. Pastu nieya banyak dengar orang complaint pasal tren nie selalu rosak. Untuk pengetahuan kawan-kawan, tren lama lebih elok dari yang baru. Sebab?? nieya dah tak ingat. Kalau ingat pown, mana boleh bagitahu. Jangan maraa.. Nanti nieya ingat nieya bagitahu. :)

Ini komuter yang lama


Komuter baru

Bahagian dalam

...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

2 comments:

nabila faryzza said...

dari korea ke jepun? rasa macam jepun. hehe :)
tapi memang selesa pun. but stil KTM selalu mengecewakan kte. huhu

Thania Ismail said...

@nabila faryzza
yup2.. ase2nyer jepun.. coz yang lama tuh korea.. ok2.. thanks eja.. :) dia selalu mengecewakan sebab lambat dan sesak.. tu bagi nieya laa.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...