Monday, June 11, 2012

Bilik renovate. pluss tambah.


Penat bercuti belom habis hilang lagi.. Blog bercuti part 2 pown x update lagi.
Senang cerita mood bercuti tak hilaang lagi dan penat nya jugak still ada..
Dah tambah 1 lagi benda yang memenatkan kita lagi.

Tak apa2.. cooll jerk, pasni kita update Singapore part 2. Sabar ek. 

Sebelum pergi Singapore hari tu, ibu ada upah orang tuk tambah lagi 1 bilik 
di hadapan bilik nieya. Kiranya nak tambah satu bilik jadikan 4 bilik laa..
Bilik nieya bilik master, bilik depan, ada tingkap, so ibu nak tambah 1 lagi bilik.
Kena lah tambah depan bilik nieya. Tingkap bilik nieya kena lah tutup.
Bilik nieya tak ada tingkap lah. Panas laa nanti.

Dan......
Tadi, balik sahaja nieya dari Klinik, nieya tengok bilik dah tak macam bilik.
Gajah masuk boleh sesat laa.. Orang tu dah pown bukak tingkap nieya. Dia dah letak batu dah.

Ini lah keadaan bilik nieya

bersepah kan..

hahahaha..malu2..

sampai tempat tidur pown penuh

bahagian luar.

bila bilik dah siap.. tingkap dah tak ada.

dan.. main susun jerk barang2 tu letak tepi dulu.

kemas laa sikit dari tadi.

bahagian luar


grill tingkap bilik lama

taraa...

Esok sambung lagi. Bilik nieya ada tandas, so dorang nak tutup pintu tandas nie dan tebuk kat bahagian depan. Kiranya sebelah bilik nieya jerk laa pintu tandas. Bukan kat dalam dah. So kena lah berhati-hati ..
Lepas dah settle baru simen dan cat. Nieya mintak tukar cat. Nak color Pink.. My Fav color..
I like.. sooo Sweeett...



...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

2 comments:

Yana Libra said...

berapa kos kalau tambah bilik tu ye?

Thania Ismail said...

@Yana Libra
x au laa yana.. coz my mum yg uruskan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...