Friday, June 29, 2012

kepenatan + rindu

Pagi tadi teman makngah nieya pergi beli barang untuk kenduri esok.
Esok rumah nenek nieya ada buat kenduri.
Kenduri tahlil dan doa selamat untuk paklang nieya pergi haji.
Siap pasang khemah pulak tuh.
Dah macam ada orang tunang daa..

2 khemah di pasang depan rumah nenek

Penat.. 
Merayau satu Seremban.
Petang tuh, bawak nenek nieya pulak pergi menjemput orang taman.

Paklang nieya sampai petang tuh.
Nieya sampai rumah nenek jerk, selepas menjemput orang Taman, 
terus terkam anak buah nieya.. Rindu sangat-sangat kat dia.
Bukan senang nak jumpa dia. Al maklumlah dah lama tak ada budak kecik.
Ini anak sepupu sulung dalam "big family" nieya belah ibu.
Kiranya cicit nenek yang first.

nieya bersama anak buah nieya Nur Aleesya Damia.

Time nie nieya jemput adik sepupu nieya dari asrama dia, Ad-Rasah.
Sementara tunggu dia kemas barang, nieya suruh laa sepupu nieya sorang nie snap gambar.

Kemudian kami gerak pergi ziarah kubur arwah atuk kat Kuala Sawah.
Dah lama tak ziarah. Kali terakhir pergi tak silap nieya ... tak ingat. Tapi lepas raya. 
tapi memang dah lama tak ziarah.

Kalau ikut kalender islam, esok genap laa 3 tahun arwah atuk pergi.
Kalau kalender biasa 22.7 nie..

Bila malam..
Nieya dan sepupu nieya eyka, membersihkan pinggan mangkuk untuk esok.
Sepatutnya nieya kena potong jering. Tapi dah try, tak boleh jugak.
Keras + takut. haha..
Last-last nieya suruh ibu yang buat.
Memang kena bahan laa tadi.. 

Alhamdulilah, semua family tadi berkumpul.
family paklang, makngah dan ibu..




...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

1 comment:

Cik Rongoks said...

mesti best family semua berkumpul ramai2 :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...