Thursday, June 21, 2012

Layout FB.. Tutorial sikit.





Sekarang nieya sudah pun mempunyai layout FB tersendiri...
Nieya buat sendiri tau.. Design sendiri. (mcm myspace daa)

Lawa tak?? 

Malam tadi sebelum tidur nieya nekad nak buat, walaupun mata dah minta untuk di belai..

Kawan-kawan nak buat??
Layout FB laa...

Tak tahu nak buat?? Nieya ajar kan ek...



  • Selepas dah download dia akan muncul lembaga ini dekat penjuru kanan belah atas. Antara home dengan nama kita. dekat tengah-tengah gitu..

                           
                                          yang nieya petakkan tuh.

  • Kemudian klik pada lembaga tu, akan muncul paparan ini..



  • Pilih pada *Select New Skin*. 


Dia akan keluar sebegini :



Di sini ada pelbagai layout yang telah sedia ada. 

  • Kalau nak buat layout sendiri kena *Login to my account*. Nampak kan, bahagian atas belah kanan tuh.. Klik di situ..



Isi form yang kosong tu.. Kemudian klik *Register*.

  • Kalau dah daftar, akan muncul paparan Login.. 

Masukkan username dan password

*Login*


  • Terpapar lah page sebegini.. "Welcome to FBSkins ______"


Welcome page


  • Kemudian klik pada *Create your own*.


  • Dia akan keluar macam ini.. Dan kawan-kawan boleh lah mendesignkan untuk profil FB masing-masing.



Di atas tu ada buttons-buttons dia. So nanti kawan-kawan goedek-godek laa tau.. Kemudian jangan lupa save. Nanti dah penat buat, lupa nak save, sayang jerk.. hehe.. 


-Selamat Mencuba..!!-


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

4 comments:

Che Sakinah said...

huih. seriously dah boleh buat backgroun2 mcm ni di fb?? :O

Thania Ismail said...

@Che Sakinah

yea... daa boleh buat daa che sakinah.. bukti nya sy telah pun buat.. sebab tu sy buat tuto di sini.. :)

Encik Zaharin said...

Wow..terer..terer...tapi FB ni aku kurengla...

Thania Ismail said...

@Encik Zaharin
mahir2 kan laa... best tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...