Tuesday, June 12, 2012

McCafe in Singapore

Sebelum nieya sambung perjalanan ke Sentosa Island, kami singgah dulu McCafe untuk breakfirst.
8/6/2012, hari Jumaat, kami memulakan aktiviti kami selepas solat jumaat. Aktiviti kami hari ini ialah melawat Fort Siloso, Underwaterwall,Shopping, dan berjalan-jalan di bandar orchard.



Tapi entry kali nie nieya nak cerita tentang McCafe dahulu.
Mccafe ini style dia seperti secret recipe, starbuck, coffiecafe. Owner dia, McDonald's
Kalau kawan-kawan nak tahu sejarah tentang McCafe ini klik ini..


google

Nieya first time lah pergi breakfirts kat mccafe ini time kat singapore.
Di sini dia banyak minuman daripada makanan.
Hari tu, nieya dan family semua order makanan dari McD, dan air kami order dari McCafe. Mereka bersebelahan. Biasa lah dah owner dia McD kan.. Macam adik beradik.
Minuman kami order Air Himalayan Tea Latte (HOT FAVE!).
Terbaiiikkk... Memang best, tapi bau dia kurang sikit sebab ada bau bunga cengkih kowt.


ini air tu.
x pandang da kamera. betapa nikmatnya.

ada ong.. kaw punyaa....!!

Kemudian kami try muffins dan Sweetness bakery melts. Sejenis kek yang manis sangat-sangat.
Bila kita makan jerk, gula tu cair sendiri dalam mulut kita. Muffins dia macam biasa sahaja. Tapi kek yang manis nie, memang nieya mam sikit jerk, setengah pown tak sampai. 

inilah kek manis tu

ini dalam dia

Di Malaysia ini nieya tak tahu laa ada ke tak ada McCafe ini. Tapi bila nieya search kat internet, mereka baru nak tubuhkan McCafe kat Malaysia ini. Baru di tubuhkan lah. 
Damansara, Klang, dan satu lagi tak tau. (Kalau salah betul kan nieya ek)

Tapi kalau ada kat K.L lah, Of course nieya nak cari. Nak air Himalayan tea tu. Sedap.
Kawan-kawan boleh lah mencubanya tau.
Pasti nak lagi.


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

4 comments:

Yana Libra said...

wah..baru tau ada mc cafe..hehe~

Thania Ismail said...

@Yana Libra
hehe.. nanti kita sme2 cari ek kat kl tu. dah jmpe post at entry.. hehe :)

Nanal0vey0u said...

Terliur tgok..;)

Thania Ismail said...

@Nanal0vey0u
sedaapp nana.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...