Friday, July 6, 2012

Kisah kita .. FaSha DaNia..

Kisah Fasha Dania. 
Kisah ini bermula ketika kami di form 4.
Kami tak bersatu pada mula nya. Yela masing-masing ada partner masing-masing. 
nieya tak ingat macam mana kami bersama sehingga tertubuh nama fasha dania.

sewaktu form 4. intan, asiah, farah dan nieya

Tapi yang nieya ingat di pertengahan form 4, kami mula bersatu. Segala aktiviti semuanya bersama.
Kemana sahaja, berempat jerk. 
Sehingga kami buat 1 nama iaitu FaSha Dania.
Dalam kumpulan kami ada 4 orang iaitu Farah, Intan, Asiah dan Nieya.
Fara dan asiah yang reka nama ini kalau tak silap.
Fa tu untuk Farah.
Sha untuk Intan sebab nama dia Intan shakira.
Da untuk Asiah, sebab dia suka nama apatah..
Nia apa lagi untuk nieya.
So lengkap laa fasha dania.

sewaktu Puasa. berbuka bersama  pelajar smad klana form 5 betch kami.

Tapi aktiviti paling nieya tak dapat lupakan ialah, time aktiviti hari koperasi.
Sewaktu form 4. Time nie kelas kami bukak gerai. Dan dalam masa sama fasha dania menyertai sukan tersebut. Memang akrab sangat.. 

time sukan koop

Tapi sayang nyer, kami berpecah. Sebab Intan kena masuk kelas lain. Kelas yang dulu terlampau ramai jadi pengetua bukak satu lagi kelas... Yang lain dah tak ingat. Sebab kisah lama. 

Jadi tinggal lah farah, asiah dan nieya kekal sampai sekarang. Ke mana sahaja out mesti nak keluar bertiga. 

di rumah asiah. Asiah, nieya dan farah

Dan nieya updatekan entry nie sebab nieya happy sangat2 bila Intan datang Seremban dan ajak nieya lepak sekali. Bertambah seronok apabila dia bagi kad kahwin. Dah nak kawen dah kawan aku sorang nie.
Ingat nak ajak asiah sekali keluar tapi asiah kerja. SO kami keluar bertiga. Pergi jejalan dalam teminal 1, karok. Lepak rumah farah.. 

di KFC. Intan, fara dan nieya

rumah farah, nieya, intan, fara

with Intan

dik are.. 

Happy sangat dapat jumpa semula tapi sedih sebab tak cukup seorang. 
Bila lah kami dapat kumpul berempat semula.
Mesti bertambah happy.. 
Semoga ukhwah persahabatan kami kekal buat selamanya.
amin.

Itulah serba sedikit kisah FaSha DaNia.





...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

2 comments:

Cik Rongoks said...

ika pon ade gak kwn baik smpai gabung nama jd ADIB :))

Faizul Osman said...

ingtkan berjangkit dgn nama fasha sandha...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/lulus-dan-8-jam.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...