Monday, July 29, 2013

Beday mr.A..suprise..

26.7.2013...
Genap Mr.A 22 tahun.
Happy bedayy mr.A...
Semoga dipanjangkan umor dan dimurahkan rezeki...

Nieya nekad utk ke manjung bagi suprice padanya. Tak pernah2 dia call time siang, hari yang nieya nak ke ipoh sehari sebelum beday dia, dia call nieya. Time tu nieya pergi cari hadiah untuknya. Nieya angkat tapi jawab macam acuh tak acuh sebab kalau dia dengar bunyi sekeliling dia akan tau nieya kat mana.

Nieya kelentong dia yang nieya kat mydin, beli barang... Tapi dia still tak puas hati... Sampaikan dia call nieya x angkat.. sampaikan gaduhh laa.. ngadu kat mamanya kenapa nieya buat macam nie kat dia. Dia tuduh nieya keluar dengan laki lain.. Sedangkan nieya otw ke Ipoh. Nieya dah berpakat dengan mamanya...

Sampai Ipoh, nieya sewa kereta. Dari KL nieya naik ETS sampai Ipoh. Kereta sewa manual pulak tuh yang tinggal.. Nieya dah takut.. Bukan tak pernah bawak, pernah tapi tak biasa sebab selalu auto.. Demi untuknya nieya gigih jugak untuk drive kereta tuh. Banyak kali jugak enjin mati bila sampai traffic light sebab clucth dia panjang... Kitaorang gerak ke manjung malam dalam pukul 10 lebih malam.. Dalam perjalanan tu, macam-macam dugaan yang kami lalui.. Ada road block la, cari pam minyak tak de laa... Alhamdulilah kami sampai sana dengan selamat.

Sampai Manjung nieya pakat dengan mmber dia di sana.. Sepanjang perjalanan tuh, member dia asyik2 call jerk tanya kat mana.. senang citer tak tenang nak drive lah. Tepat pukul 12 tghmalam... nieya tak wish pown kat dia... dan time tu nieya otw...ke tempat mereka lepak.. Dia call nieya,nieya tak angkat... dia siap update status FB .....

"she not remember this date xxx ..."

Dia nak nieya orang 1st wish kat dia, tapi ternyata tak... Sampai jerk manjung, mmber dia bawak nieya pergi rumah dia kat manjung, ternyata dia x de kat situ... kawan dia paan bawak dia pergi padang lepak sana... dan kawan dia mael yang bawak nieya tuh, bawak nieya pergi padang... dengan tangan kosong nieya datang kat sana... sampai sana nieya turun kereta... terus pergi kat dia wish kat dia.... happy birthdays awk..... Nieya tak dapat bayangkan muka dia time tuh macam mana.. memang terkejut sangat muka dia.. macam tak percaya...

Dia jugak update FB setelah nieya datang jumpa dia...

"the best present that i ever had . when she coming from seremban suprisely ... speechless and soo happy iloveyou soo much Candy Sweet "

Tapi semua itu sekejap jerk gembira... kami bertengkar semula pasal tidur rumah mama.. nieya bukan tak nak tidur rumah mama,tpi keadaan pada ketika itu tak mengizinkan... Kami sampai dalam pukul 1 lebih pagi... nieya bawak member nieya, takkan nak masuk rumah ... nanti orang cakap apa dan menganggu family mereka... tapi dia tak faham jugak tetap memaksa... Akhir sekali setelah penat bertengkar,dengan bantuan kawan dia, kami ok... Malam tu nieya dan kawan nieya tyto hotel.. kat Lumut dan dia balik rumah...

Esoknya tuh, kami jalan-jalan sekitar Lumut, kemudian baru pergi rumah mama.. Mama nak ikut pergi Ipoh hantar kereta sewa.. Kami pergi Ipoh naik 2 kereta.. nieya drive kereta mamanya dan bersama mamanya dan mr.A bersama mmber nieya naik kereta sewa tuh. Sampai ipoh kami jalan-jalan pergi Ipoh parade dan pulangkan kereta, beli tiket dan balik teluk batik semula...





Malam tuh lepas buka, mr.A bawak kami pergi lumut expo, dan jalan dalam AEON... member Nieya pergi beli kek tanpa pengetahuan dia. Nieya pulak tukang cover.. Sampai rumah dia rest nieya bersama adiknya buat persiapan dan kami pun sambut beday mr.A... memang terharu dia... Pagi pukul 5 pagi keesokkannya kami pulang ke KL... Dah semua nya tinggal kenangan...

Kek mr.A

Itulah pengorbanan nieya untuknya yang nieya sayang..Nieya tak pernah buat macam tuh sekali kat bf nieya sebelumnya. dan nieya tak pernah rasa bf nieya buat apa yang nieya buat nie... maksudnya nieya tak pernah rasa potong kek dengan bf nieya, suprice macam nie...waktu beday nieya. kadang-kadang nak jugak rasa... tapi tak pe laa..dia datang seremban pown sudaah memadai.. sudha cukup bgi nieya.  nieya tak kesah pown janji nieya buat  untuk mereka bahagia.. happy .. cukup buat nieya happy... Nieya tak pandai tunjuk kasih sayang  apatah lagi memujuk... 


Mungkinkah sambutan ini yang terakhir untuk kita?? Mungkinkah pertemuan pada 25,26,27 .7.2013 tu pertemuan kali terakhir buat kita?? Hurm.. Hanya Allah sahaja yang tahu. Allah berikan kita hujan ketika ini... dan Allah suruh kita muhasabah diri...kita balik..  Insya allah suatu hari nanti Allah akan berikan kita pelangi pada kita. Kalau betul itu jodoh kita.

"awak andai kata awk ada baca nie... saya mohon maaf sangat2 kat awk...Awak happy beday.. semoga awk menjadi insan yang cool, penyabar, dan paling penting anak yang soleh...lelaki yang kuat.yang penting be matured.. " Amin..
...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

2 comments:

Nour Adieb said...

wahhh, hepy burfday mr.A. nmpk sedap kek tu. hee. nk minta skit. x bnyk. skit je. hee

Thania Ismail said...

thanks.. awk.. hehe.. nak kek.. boleh jerk.. banyakk pown bolehh... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...