Friday, August 12, 2011

accident...

dalam perjalanan nak balik office...
di simpang empat dekat jalan nak pergi labu, muzium seremban..
ketika itu,trafiklight merah. berhenti..
pastu hijau jalan, tiba-tiba kereta depan brek kecemasan,
nasib baik sempat berhenti dan tak laju.maklum lah, baru jalan.
pastu tiba-tiba dengar bunyi brek tayar dari belakang, terus bercium dengan bambelbie ku.
nieya apa lagi.. gementar laa dan terus amik tepi.
berhenti dan lihat.kemek laa.. calar apatah lagi.
kuat lak berdentum. kedepan kami..laju kowt dia.

 orang tu num plat dia patah.
nieya: abis nie macam mana?? saya punya kereta kemek. calar lak tu.
dia : ala..sikit jerk, tak teruk pown.
saya : mana boleh macam tu. kena laa jugak.abis num plat awak hancur?? macam mana>?
dia: sikit jerk. 

keta nieya kemek pown sempat tanya lagi pasal num plat dia.dia?? wat elek jerk..
ish..pelik.. 
nieya terus balik rumah jup,tunjuk kat ibu.
ibu nasib baik tak bising,just bising asal x amik num phone dia??
nia kata nieya sempat amik num plat jerk..
ibu pown tak tau pape..

sampai office, nieya terus call abah.
yang sweetheart nie, 
call ...isau laa kan..
cyg bie.. 
i ok..

abah cakap balik office kang, terus bawak ibu pergi report kat balai seremban 2.
kawan abah ada situ. dia tau..
ok laa mcm tu.. 
alhamdulilah nieya dan miera tak der pape.. 

gambar???
nanti nieya masukkan gambar bumbelbie nieya.. skunk at office. 
xau nak cocok pakai apa.. 
kereta tu kereta saga erobex.


...Hanya sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi cerita ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...